Türk Kahvesi kadar olmasa da yeteri kadar ince çekilmiş, koyu kavrulmuş İtalya ile özdeşleşmiş bu kahvenin geçmişi çok da uzak sayılmayan, yakın bir tarihe dayanır. Fransız kahvesever Bernard Rabaut, 1820 yılında yapmış olduğu denemeler sonucunda kısmen bir başarı yakalamış ve temeldeki amacına uygun halde kahve demleyebilmiştir. Günümüzde ise İtalya’da geliştirilen yeni espresso makineleriyle popülaritesini oldukça artırmıştır.
Bir de espresso kahveye Kocatepe Kahve gözünden bakalım.
Kocatepe Kahve’nin en büyük tutkusu kahve. Bu tutkuyu işinin uzmanlarıyla birlikte yüksek standartlarda kusursuz aromayı hedefleyerek hazırlanır. Kahve gurmelerinin tercihi olan espressonun sert ve yoğun tadını Kocatepe Kahve’de deneyimlemekse bambaşka bir hikaye…
Peki nedir bu işin özü?
İyi bir espresso için çekirdek seçiminden makinesine, yapım aşamalarından aromasına kadar birçok noktada dikkat edilmesi gerekir. Çünkü espressonun yoğun ve sert lezzetini sağlayan püf noktalar yukarıda belirttiğimiz hususlardan bazılarıdır. Kullanılan suyun değer oranı, tamperlemenin uyguladığı kuvvet de hususlara dahildir.
Faydaları olacağı gibi fazlası da zarar!
Severek tüketeceğiniz espresso bağışıklığın güçlenmesine, metabolizmayı hızlandırmaya destek olsa da fazla kafein uyku problemlerine yol açabilir. Faydalarından yararlanıp yan etkilerine maruz kalmamanız için düzeyli tüketmenizi öneririz.